{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
Evlilik Dönemi Hazırlık Önerileri

Evlilik Dönemi Hazırlık Önerileri

Evliliğe adım adım yaklaşırken, düğün organizasyonunuzun kusursuz işlemesi için size bir rehber hazırladık. Gelinlikten davetiyeye, düğün konseptinden mobilya alışverişine düşünmeniz gereken pek çok detay varken; bir şey atlamamak için önerilerimize göz atın, yapılacaklar listenizi tamamlayın.


1- Büyük güne karar verin!


Düğün tarihiniz, organizasyonun konseptini belirlemenin ilk adımıdır. Bu özel günün tarihi, mekan seçiminden gelinliğinize kadar birçok ayrıntıyı etkiler.


2- Bütçe belirleyin.


Bütçenizi önceden belirlemek, harcama sınırlarınızı çizmekle birlikte sürprizlerle karşılaşmanızı önler.



3- Mekanı seçin.


Nasıl bir düğün düşlüyorsunuz? Kır düğünü, şık bir salonda seçkin bir davet ya da deniz kenarında samimi bir kutlama… Mekan, hayalini kurduğunuz düğünün en önemli parçalarından biridir.


4- Organizasyon firmasıyla anlaşın.


Bir organizasyon firmasıyla anlaşmak, İşinizi kolaylaştıracak ve üzerinizdeki yükü alacaktır.


5- Konsepti belirleyin.


Şimdi sıra, organizasyon firmanızla birlikte düğün konseptinizi belirlemekte. Ancak; bir firmayla anlaşmadıysanız düğün dergilerinden, Pinterest’ten ve Instagram’dan yardım alarak kendi konseptinizi yaratabilirsiniz.

İpucu: Instagram’da ilham panonuzu oluşturmak için kaydet butonundan yararlanın.


6- Fotoğrafçı ve kameramanla anlaşın.


Büyük gününüzü ölümsüz kılacak bu kişilerle anlaşmak için geç kalmayın. Organizatörlerle birlikte yapılacak mekan incelemesi, düğün gününde ekibin en doğru açıları bulması için fotoğrafçı ve kameramanı yönlendirecektir.



7- Gelinlik ve gelin ayakkabısını aramaya başlayın.


Sıra gelinlikte! Bir saray düğünü için prenses kesimli, sade kutlamalar için minimal tarzda, bohem partiler içinse kısa ve dantelli modelleri tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizi özel siparişle diktirecekseniz 6 ay kadar önceden karar vermiş olmanız gerekiyor. Hazır gelinliklerdeyse 2 ay kadar önceden seçiminizi yapmış olun ki; tadilat işlemleri için zamanınız olsun.




Ayakkabı seçerken bütün gece ayakta olacağınızı unutmayın. Bütün gözler sizin üzerinizdeyken rahat olmanız çok önemli.




8- Balayı için rezervasyon yaptırın.


Balayınızı organize ederken erken rezervasyon fırsatlarıyla uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz.


9- Davetli listenizi oluşturun.


Mekan kapasiteniz davetli sayınızı belirler. Bu geceye tanıklık edecek misafirleriniz için davetiye bastırmak ve oturma düzenini belirlemek üzere davetli listenizi oluşturun. Katılım için davetlilerinizden, az 1 ay kadar öncesine geri dönüş istemeyi unutmayın.


10- Davetiyenizi seçin.


Düğününüzün konsepti, size bu seçim için yol gösterecektir. Davetiyelerinizi en geç düğüne iki ay kala göndermiş olun.




11- Alyans seçiminizi yapın.


En zevkli aşamalardan biri, her zaman parmağınızda taşıyacağınız alyansınızı seçmektir.




12- Saç-makyaj artistiyle anlaşın.


O geceki saç ve makyajınız, gelinliğiniz kadar önemli. Unutmayın ki fotoğraflar ömür boyu saklanacak.


13- Müziğinizi belirleyin.


Öncelikle, düğününüzde orkestra mı yoksa dj’in mi olacağına karar verin. Giriş müziğinden ilk dans şarkısına ve sonra çalacak bütün müziklerin çalma listesini oluşturmak, düğünün eğlence dozunu artıracaktır.


14- Yemek menüsünü hazırlayın.


Bir aksilik yaşanmaması adına, güvenli ve lezzetli tariflerden oluşan bir yemek menüsü tercih etmenizi tavsiye ederiz. Unutmayın; düğünün ardından en çok akıllarda kalan detaylardan biri ikramdır.




15- Nikah şekeri ve hediyeliklerinizi seçin.


Konuklarınıza evlendiğiniz günden hatıra kalacak hediyelikleri dilerseniz kendiniz yapabilir ya da satın alabilirsiniz.


16- Düğün videonuzu hazırlayın.


Tercihinize bağlı olarak, düğün esnasında barkovizyondan yayınlanacak, müstakbel eşinizle görüntülerinizden oluşan özel bir prodüksiyon hazırlatabilirsiniz.


17- Kına gecesi ve bekarlığa veda organizasyonunuzu tamamlayın.


Yine tercih ederseniz gerçekleştirebileceğiniz bu organizasyonlarla, düğün öncesi stresinizi en sevdiklerinizle birlikte atın.


18- Dans dersine başlayın.


Eğer bu konuda pek iddialı değilseniz, birkaç dersle ilk dansınızın mükemmel olmasını sağlayabilirsiniz.




19- Mobilya alışverişinizi tamamlayın.


En geç düğüne bir ay kala eviniz tamamlanmış olmalı. Büyük gün giderek yaklaşırken kendinize mümkün olduğunca zaman yaratabilmelisiniz.




20- Fotoğraf platformu yaptırın.


Tüm davetlilerin hatıra fotoğrafı çektirebileceği, şık bir arka plan oluşturun.İpucu: Kendi düğün hashtag’iniz sayesinde, o gece çekilip paylaşılan tüm fotoğrafları görebilirsiniz.


21- Düğün pastanızı seçin.


Düğününüzün konseptine göre üç farklı pasta stilinden birini seçebilirsiniz. Salon düğünlerinde şeker hamuru kaplamalı pastalar, açık hava düğünlerinde doğal tonlu pastalar tercih edilmeli. Gençlerin ağırlıkta olduğu düğünlerdeyse cupcake’ler ve çokotoplar sunum alternatifleri yaratacaktır.


22- Oturma düzenini hazırlayın.


Herkesin keyifli zaman geçirmesi için oturma düzenine özen gösterin.


23- Cilt bakımınızı yaptırın.


Bu özel günde mükemmel görünmek istediğinizden eminiz. Bakımlı bir cilt, elbette kusursuzluğunuzun bir parçası. Ancak; cilt bakımı yaptırmakta geç kalmayın. Cildinizin alışkın olmadığı ürünlere verebileceği reaksiyon, size kötü sürprizler yapabilir.


24- Gelin arabanızı seçin.


Düğününüze “vintage” bir arabayla gidecekseniz, büyük gün için kiralama işlemlerini tamamlayın.


25- Gelin çiçeğinizi seçin.


Zarafetinizi tamamlayacak buketi şansa bırakmayın. En beğendiğiniz modeli belirlemek için çiçekçinizden bir randevu alın.


26- Takı kutusunu hazır edin.


Davetlilerin getireceği takıları düğün esnasında teslim almak, ilgiyi dağıtıp tempoyu düşürecektir. Üzerine isim yazılabilecek zarflarla tüm takıları bir kutuda toplamak, şık bir hareket olduğu kadar size zaman kazandıracaktır.


27- Bavulları hazırlayın!


Büyük güne bir hafta kala balayı için bavul hazırlamaya başlayın.Artık her şey hazır! Özenle hazırlandığınız bu günde eğlencenin tadını çıkarma vakti. Misafirlerinizin mutlu ayrılması için her detayı düşündünüz. Geriye güzel anılar kalacak… ?




Geri İleri